pátek 22. října 2010

Maruščina tvorba

Podzimní aranžmá od Marušky
Maruška je moc šikovná holčička. Má trošku smůlu, že je dvojče Juráška, který je velmi rychlý, dost inteligentní a moc hezky zpívá. Maruška zpívá taky...hodně nahlas a ráda. Ale její zpěv - nezpěv... prostě není to zrovna její šálek kávy.
Kluci mají spoustu zájmů a kroužků a Maruška je bohužel v závěsu. V pátek chodila s Juráškem na zpěv, ale bylo to fakt neúnosné. Tak jsem jí vysvětlila, že daleko líp než než zpívá, tak kreslí (což je pravda).
Problémem je, že výtvarný kroužek, který funguje v jejich školce, nepříjmá menší děti, pouze předškoláky. Takže Maruška trávila hodiny na tréninku fotbalu svých bráchů, jezdila s námi na šachy, zápasy a pod., ale sama nemohla dělat nic.
Minulý týden už jsem to nevydržela - zase se chudinka rozplakala, že nemůže na kroužek zpěvu s Juráškem - a zašla za paní učitelkou ze školky, jestli by se to nedalo nějak udělat, aby Maruška mohla do výtvarného kroužku chodit. Paní učitelka, kupodivu, ihned a docela nadšeně souhlasila. Prý si všimla, že Maruška je po výtvarné stránce rozhodně napřed před svými vrstevníky, takže ji tam vezme.
První kroužek aranžovali podzimní košíček. Výsledek mě hodně překvapil. Vypadá to fakt dobře. A Maruška je spokojená a konečně se realizuje :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat