čtvrtek 22. listopadu 2012

"Vánoční tvoření" našich zlatíček...

... je většinou o nervy. :-) Vždycky chtějí dělat jednu věc oba najednou (jasně, dvojčata!) a také vždycky najednou oba potřebují pomoci.
A ten úúúúžasný nepořádek - přímo bordel-, který při tom dokáží nadělat!
Jako dneska: Maruška si vyprosila v obchodě na vzduchu tvrdnoucí modelínu s kamenným efektem. Bohužel její konzistence je spíše drolivá a moc dobře se s ní nepracuje. Korálky, které z toho chtěla udělat, jsme navlékaly na špejli strašně dlouho a vůbec netuším, jestli se po uschnutí spíše nerozpadnou.
A do toho náš Jurášek, který tvoří strašně rád, protože má rád hlínu, hmotu, plastelínu a ...patlání a dělání nepořádku :-)
Nakonec jsme ze zbytků modelíny vykrájeli andělíčky - využijeme k další vánoční výdobě.





Takže vyrobeno již máme, a teď ten úklid. Děti sice pomáhají, ale hmota je po celé kuchyni, na jejich punčoškách, prostě všude. Úklid zabral delší dobu než tvoření .-)

Musím se uklidnit pohledem do zeleně, ale protože náš pozemek skýtá zeleně až moc (plevel dosud nezhynul a to mne spíš rozčílí než uklidní), zírám vždy na své bylinkové truhlíky na okně u dřezu. Stačí si utrhnout lísteček rozmarýnu, promnout v prstech a přivonět - a člověk se hned zklidní :-)


I přes všechen nepořádek jsem za chvíle strávené při práci s dětmi vděčná - na starším synovi vidím, jak rychle utečou :-(
Uvidíme, jestli ještě i letos Honzíka (11 let) nalákám na pečení perníčků, které máme nachystáno na první adventní sobotu!

1 komentář:

BOHDA řekl(a)...

MARTINKO, TAKÉ SI PAMATUJI NA TVOŘENÍ, KDYŽ DĚTI BYLY MALÉ.
NA TYTO CHVÍLE BUDEŠ JEDNOU MOC RÁDA VZPOMÍNAT.
MĚJ SE HEZKY A UŽÍVEJ SI PŘEDVÁNOČNÍ ČAS.
DĚKUJI ZA NÁVŠTĚVU NA MÉM BLOGU.
BOHDA

Okomentovat